Sunday, 27 March 2011

Kenapa perlu melenting?



Assalamualaikum bloggers!


Da lama sangat rasanya aku tak update blog ni. Sunyi sepi je. Bukan apa, no idea nk membebel apa. Kadang-kadang bila datang blur, memang akan jadi masalah blur yang melampau-lampau. hihihi.

K la. Malam ni nak bagi tazkirah sket. Cewaahhh. Korang-korang pernah perasan tak ada dikalangan kawan-kawan korang tak kiralah kawan rapat, jauh, kawan dalam fesbuk or bukan kawan korang pun. Kadang aku perasan ada sesetengah tu langsung tak boleh nak terima sebarang kritikan. Nak kita puji dia manjang je. Bukan apa, kadang2 kritikan yang kita terima sebenarnya betul, tapi kita tak boleh terima hakikat or cuba lari dari hakikat sebenar. Kita rasa apa yang kita buat tu semuanya da betul.

Aku bukan la layak nak menegur, tapi tu lah. I am not saying that I am perfect. I admit, kadang-kadang kita susah sangat nak terima kritikan yang negatif. But sometimes aku rasa annoying sangat bila orang bagi komen ikhlas, tak pasal-pasal kita terus mengamuk, melenting. Kan tak elok gitu? 

Kesimpulannya, even kritikan tu membuatkan korang rasa tak puas hati, apa kata before korang tido, fikir-fikirkan lah kenapa orang lain boleh cakap sesuatu yang negatif tentang kita. Sometimes, kita sebenarnya tak perasan kesalahan kita sendiri tapi orang lain nampak. So tak salah kan kalau orang lain tegur. Anggap je semua tu cabaran and motivasi untuk kita terus memperbaiki diri kita sendiri. 

Renung-renungkan dan selamat beramal :) peacee!!!!!

4 Orang ikut Membebel:

sana said...

tolong tegur saya, kalau saya membuat kesilapan . *serius* =)

sue mohd said...

baek cik sana sini situ :) hihihihi.

oneTieyha said...

memeberi teguran dan menegur,,sikap baek,,tp jarang owam ley terima..huhu..peace

sue mohd said...

yup. betul betul betul :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...